Poverenje počinje sa GS1 Cloudom

Danas, više nego ikada ranije, potrošači očekuju jednostavan i jedinsten način pristupa poverljivim podacima o proizvodima koji potiču od vlasnika brenda ili proizvođača. Od različitih kanala koji se koriste za traženje informacija, potrošači očekuju da dobiju poverljive i tačne podatke o proizvodu, odnosno potvrdu da je određeni proizvod stvarno isti kao što je opisano. Istovremeno, kompanije rade na izgradnji odnosa poverenja sa svojim klijentima, kroz koje će odnosi preduzeća poboljšati opšti utisak o proizvodu, povećati zadovoljstvo, lojalnost i na kraju potrošnju proizvoda. Ovo pozitivno iskustvo zavisi od jedinstvene identifikacije proizvoda i mogućnosti stavljanja poverljivih podataka o proizvodu kroz različite kanale.

Do sada nije bilo jedne platforme za vlasnike brendova gde bi mogli da dele osnovne podatke o svojim proizvodima širom sveta. Nije bilo načina na koji prodavci, e-trgovci i e-tržišta mogu proveriti i verifikovati podatke i identifikatore proizvoda GS1 u svojim sistemima. Programeri aplikacija i provajderi su rešenja morali prikupljati podatke iz različitih i često nepouzdanih izvora.

GS1 Cloud to menja


GS1 Cloud će biti najveći izvor pouzdanog poverenja za proizvode širom sveta: jedinstveni izvor za proveru, pregled i pretraživanje osnovnih pouzdanih podataka za milione proizvoda identifikovanih sa Global Trade Item Number (GTIN). Svaka kompanija će moći da pristupi podacima o proizvodima koji potiču od samih proizvođača ili vlasnika brenda, te će preduzeća moći da polože osnovu za izgradnju poverenja sa svojim klijentima deljenjem poverljivih podataka.

GS1 Cloud nudi pogodnosti za sve zainteresovane strane u informacionom ekosistemu - naročito za krajnjeg korisnika podataka: potrošača.

Vlasnici brendova i proizvođača

GS1 Cloud daje vlasnicima brendova i proizvođačima dostupnost pouzdanih podataka za svoje proizvode koji dolaze do krajnjih potrošača. Oni će moći da vide i potvrde svoje proizvode i podatake, kao i da novi proizvodi uvođenjem u GS1 Cloud će odmah postati vidljivi potencijalnim kupcima širom sveta. Korisnici podataka, počevši od trgovaca, elektronskim prodavnicama i na pijacama u softverskih kompanija, će biti sigurni da su podaci koje primaju i koriste tačni i ažurni. Dostupnost podataka pouzdanih proizvoda direktno od vlasnika brendova i proizvođača, što dovodi do sticanja veće poverenje, veće zadovoljstvo i lojalnost potrošača.

Maloprodavci, e-prodavnice i tržišta

GS1 Cloud Platform omogućava prodavcima, e-prodavnicama i tržištima da mogu proveriti liste proizvoda u svojim bazama podataka o tome da li su proizvodi pravilno identifikovani sa važećim GTIN brojevima. Pravilna identifikacija sa važećim GTIN je ključni faktor u upravljanju kvalitetom podataka. Kompanije iz navedenih sektora će dobiti brzo i lako pristupanje podacima pouzdane proizvode koji potiču direktno od proizvođača i vlasnika brendova, a takođe će dobiti alat sa kojim mogu da traže nove proizvode u svojim prodavnicama, od bilo kog proizvođača u svetu i za svako ciljano tržište.
Koristeći platformu poverenja koja sadrži osnovne podatke za sve proizvode označene GTIN širom sveta, će značajno smanjiti vreme i troškove u vezi sa prikupljanjem i provere podataka. Na kraju najvažnija stvar je da ova platforma omogućava kompanijama iz pomenutog sektora, čime se stvara bogato potrošačko iskustvo za svoje klijente kroz isporuku poverenja podataka za proizvode koje prodaju, i to iskustvo će povećati poverenje, zadovoljstvo, lojalnost, i na kraju će povećati konkurentnost i rast svog poslovanja.

Programeri aplikacija i pružatelji rešenja

Kompanije iz ovih sektora su zadužene za kontinuirani razvoj novih aplikacija i rešenja koja su bogata informacijama i povezuju potrošače sa vlasnicima ili proizvođačima brenda. Kroz aplikacije, potrošači dele iskustva o kupljenim proizvodima, razmenjuju mišljenja i dobijaju informacije koje im trebaju pre odlučivanja da li kupiti ili ne određeni proizvod. Do sada je najveći problem za kompanije u ovom sektoru bili podaci koje su prikupljali iz različitih izvora, koji često imaju upitan kvalitet podataka o proizvodima.

GS1 Cloud programerima aplikacija i usluga rešenja omogućava sa jednog mesta pouzdane podatke o proizvodima i na taj način obezbeđuju kvalitetne podatke za svoje aplikacije koje zauzvrat povećava zadovoljstvo kupaca kada ih koristite. GS1 Cloud se integriše u mobilnim aplikacijama kroz poseban API interfejs, tako da je protok podataka između GS1 Cloud, aplikacija i sistema kompanija je lako i automatski. Dobijanje pouzdanih podataka od programera aplikatora i donosilaca odluka pomaže da se poveća pozitivno iskustvo njihovih korisnika. Kada su podaci tačni, potrošači mogu lako pronaći i kupiti ono što im je potrebno, i programeri aplikacija i rešenja usluga mogu da se koncentrišu na razvoj novih aplikacija i rešenja, bez potrebe da brinu o kvalitetu podataka.

Zakonodavci

Globalno vidljivost podataka olakšava svima da urade svoj deo posla u zaštiti bezbednosti potrošača. GS1 Claud čini da podaci koji dolaze od brendova pojednostvljuju razmenu i pristup - da zakonodavci mogu bolje upravljati procenama rizika državne granice i efikasnije da obradi proizvode u carinskim postupcima i da olakša blagovremeno isporuku robe. Podaci o poverljivosti proizvoda takođe su u interesu brojnih vladinih inicijativa kao što su humanitarni napori itd.

Нема коментара:

Постави коментар

Хвала за коментар

GS1 Srbija - Пословно удружење - бар кодови: Poverenje počinje sa GS1 Cloudom

GS1 Srbija - Пословно удружење - бар кодови: Poverenje počinje sa GS1 Cloudom : Danas, više nego ikada ranije, potrošači očekuju jednostavan...